lördag 29 maj 2010

Träsmak!

Träsmak kan det bli om man till exempel åker MC en massa timmar i sträck och det har inträffat i dag. Henrik berättade i går när vi hade lite grillpartaj här hemma att han skulle åka till Linköping i dag för att hämta nåt där som blivit glömt i hans frus studentlägenhet där. Då bestämde Micael och jag att vi hänger på så att man får lite sadelträning inför den kommande resan. Jag satte mig vid datorn på nattkröken och snickrade till en rutt till Linköping som mestadels gick på små asfalt och grusvägar (ca 20 mil). Jag skickade ut den till Micael och Henrik på mail vid kl 1 i natt. Vi bestämde tid för avfärd kl 11:00 vid garaget ute i Sundby.
















Det blev en riktigt skön tur med växlande väder och även växlande väglag. Tanken var att turen mest skulle gå på asfalt men det blev i alla fall ett antal mil på grus och blöta grusvägar kan vara ganska så hala när man har landsvägsdäck monterade. Inga allvarligare incidenter inträffade dock.
I Linköping blev det även tid för att inta en rejält tilltagen och tämligen välsmakande Kebabtallrik.
På hemvägen bestämde vi oss för att åka förbi Örebro och se om vi kunde hitta Infranords (Micaels och min arbetsgivare) spårbyteståg som håller på byta spåren mellan Hallsberg och Örebro och efter en hel del snurrande så fann vi det till slut. Tyvärr så hade dom lagt av för dagen när vi kom fram så det var ju inte så mycket att se den här gången.
Vi stannade även till en stund för att ta ett par körbilder men det är jäkligt svårt att få till det riktigt bra med en kompaktkamera men jag lägger in några av bilderna i alla fall.

















Vi var tillbaks i Kristinehamn vid 19-tiden igen och det blev ungefär 46 mil och som sagt en ganska så påträngande träsmak. Får väl hoppas att den hinner bli bort tränad innan allvaret börjar.
Det finns lite funderingar i gruppen om vi kommer att klara av att köra dom planerade etapperna och det kommer säkert att kunna bli tufft ibland. Vi får väl se till att komma iväg tidigt på morgnarna och skulle det visa sig att det blir svårt att hinna fram i tid så är det bara att åka ut på stora vägen och gasa på den sista biten fram. Stugorna är bokade och även till viss del betalda så fram måste vi ju komma.

1 kommentar:

  1. Du kommer inte undan träsmaken Håkan. Det blir bara värre. Provade en snabbtur till Normandie på GSA:n under förra och lite av innevarande vecka och konstaterar att sadeln helt saknar tillvänjningsmöjlighet. Sadeln måste vara ett av marknadens värsta pinoredskap. XT 350 var dock värre. Du borde ha bytt sadel när du var hos Touratech! Babianarsel är dock övergående... //schidan

    SvaraRadera