fredag 11 juni 2010

Dag 1

Framme i Sveg kl 16:15. Härlig dag med massor av gruskörning och vi klarade oss nästan hela vägen utan regn men lite grann blev det naturligtvis.
Resan har gått i stort sett bra och rutterna har stämt ganska bra. Några små missar har det väl blivit men inget att bry sig om. Vi har också stött  på några spännande möten på vägen som en grävmaskin mitt i en kurva och en rallykörande merca men det gick fint dom missade oss alla.
Dagens första missöde var att vi tappade bort Henrik nånstans i skogarna norr om Hagfors och honom hittade vi inte igen. Det var bara att prova om mobilen hade nån täckning och som tur var så gick det fram signaler men ingen svarade. Henrik hade upptäckt att vi var borta och började leta efter oss och när han stannade för att lyssna efter oss såg han att jag hade ringt. När han ringde tillbaks så bestämde vi att vi skulle återsamlas i Vansbro där det var ett planerat tankstopp för KTM-åkarna. Vi övriga som åker BMW GSA klarar oss hela dagen.
Nästa missöde var undertecknad som lyckades välta när vi gjorde en liten felkörning med tillhörande vändning i Orsa. Självklart så klämde jag foten under hojen och fick jäkligt ont men jag hoppas att det bara är mjukdelar som skadats. Smärtan börjar i alla fall att ge med sig lite grand med hjälp av en ipren och lite whiskey. 
Dagens etapp blev 463 km och snittfarten hamnade på 70 km i timmen och bensinförbrukningen prick 29 liter.
Det blir inga bilder idag det krånglar med uppladdningen. Troligen för dåligt med bandbredd.


2 kommentarer:

  1. Kul, några förluster får man alltid räkna med och en bortappad Henrik är inte hela världen :-)

    /VBBD

    SvaraRadera
  2. Trodde brorsan hade fixat en GPS men han har alltså ändå lyckats komma bort...??
    //Maria

    SvaraRadera