söndag 13 juni 2010

Dag 3

I dag var det tidig uppstigning i stugan, till och med före myggen som Henrik sa. Vi steg upp vid 05:30 och var faktiskt på rull redan 06:45, jäkligt bra gjort med tanke på att vi då hunnit äta frukost och städa stugan. Vädret var lite småfuktigt och vi misstänkte nog att det skulle bli en blöt resa i dag men vi hade en himla tur och regnvädren kretsade runtomkring oss hela förmiddan. Henrik hade fått till en superbra rutt igen och den tog oss så småningom till Vilhelmina där vi fikade m.m. Efter Vilhelmina så kom dagens enda skur och den gick inte av för hackor utan kryddades med hagel och störtregn. Som tur är så blev det kortvarigt och vi klarade oss hyfsat utan att bli helt genomblöta den här gången.
Eftermiddagens vägar blev lika bra som tidigare och var en salig blandning av spikraka grusvägar, små kurviga gräsvägar och lite asfalt därimellan. På ett ställe blev vi tvungna att vända eftersom vårfloden helt hade spolat bort vägen.





















Det hade möjligen gått att ta sig över med gemensamma krafter men vi hade ingen större lust att böta ner oss utan vi vände tillbaks den här gången. Jag har fortfarande ganska ont i min fot också och törs inte riskera att det blir värre.
I dag har vi även haft vår första närkontakt med storviltet då det dök upp en stor älgko på vägen. Det var ingen fara utan vi hann få ner farten i tid men man får sig en tankeställare ändå, dom är rejält stora när man kommer nära.
Putte tyckte nog lite synd om mig när jag hade skadat foten så han  passade på att sympativälta i dag så han också fick lite ont i sin högerfot, det är dock ingen fara med nån av oss utan vi kör vidare som om ingenting har hänt.
Nu har vi kommit en bit på väg 125 mil närmare bestämt och våra hojar börjar få en vacker patina.
















I morgon har vi en lång etapp fram till Gällivare på 56 mil ungefär men vi blir nog tvungna att korta ner den lite om vi ska komma fram i skaplig tid så vi hinner till systemet för att fylla på förråden och eventuellt göra ett besök på Vasaara Pub.
Dagens noteringar: Körd sträcka 465 km, snittfart 75,6 km/h och en förbrukning på 27,6 liter.
Gällivare nästa.
Tänk den här gången lyckades jag till och med klämma in ett par bilder i texten utan att det blev en massa tom yta. Envis lär sig.

1 kommentar:

  1. Kenth Bergholtz13 juni 2010 kl. 20:28

    Jäkligt kul att kunna följa era etapper nästan "live" så här Håkan. Verkar som ni får en höjdar resa.

    SvaraRadera