fredag 18 juni 2010

Dag 8, Skitväder

Det blir inga bilder från dagens etapp eftersom vi inte hade med oss nån dykarkamera! Vädret har vart minst sagt bedrövligt 5 grader och ösregn. Vi kom väl kanske tre mil innan jag blev blöt in på bara skinnet och sen var det inte lätt att hålla värmen kan jag säga. Ett nytt och dyrt MC-ställ ligger nu långt framme i investeringsplanen, nu är jag trött på att bli blöt och kall.
Vi kämpade oss i alla fall igenom 12 mil av dagens rutt i lera och vatten innan vi blev tvungna att ge upp. Det är helt omöjligt att klara av den här typen av körning när man är stelfrusen som en pinne. Jäkligt synd för det var fina vägar men väldigt svårkört och halt i blötan. Micael åkte visst på en riktig "multipel highsider" men lyckades reda ut det hela. 
Resten av dagen for vi fram som i dvala på E45,an i regn och kyla, Knappast bra för trafiksäkerheten eller hälsan men vad f-n "man kör tills man är framme" som nån har sagt, kan ha varit PG Lundmark men jag är inte säker.
Resan ner till Orsa var en pina men vi stannade ofta och försökte tina upp oss så gott det gick.
Väl framme i Orsa så fick vi en liten mysig stuga i typisk dalastil på en camping i gigantformat. Stugan är just nu fullkomligt belamrad med blöta MC-kläder och underställ, ni kan ju själva föreställa er doften här inne när man kommer in utifrån. 
Morgondagen blir den sista etappen på resan och ska förhoppningsvis avslutas med en liten fest eftersom både Henrik och Putte fyller år i morgon. Det är ett konstigt sammanträffande att av oss fyra som varit med så har tre födelsedag och en namnsdag under veckan som vi vart ute.
Nu har vi kört 307 mil och ungefär 30 mil återstår innan vi är tillbaks hemma. I morgon är det inplanerat ett stopp på Adventuredays i Säfsen.
Dagens etapp blev 368 km.

Just nu ligger Henke i sängen och läser dagens bibelord för oss. I dag blev det "Änkans Gåva" detta är en nyhet som möjligen kan bli en tradition inför kommande expeditioner. Vi får väl skramla ihop till en fickutgåva av nya testamentet till honom, det är ju inte alla stugor som är utrustade med denna eminenta skrift.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar