tisdag 15 juni 2010

Dag 5, vilodag i Gällivare

I dag firar vi i Gällivare dels så fyller lillebror Micael 52 och Henrik har fått besked om att hans fru Dragana har klarat läkarexamen på Linköpings universitet. Det är bara att gratulera så mycket.
Födelsedagskaffet avnjöts på Dundrets turistcenter med kladdkaka och äppelkaka.
















Dagen i övrigt har ägnats åt lite kulturella aktiviteter med besök på Dundrets topp samt ett besök i Kåkstaden i Malmberget.
















































Uppe på Dundret var det 5 grader och ganska kraftig vind så det var knappast njutbart men det var en fantastisk utsikt. När det började snöa lite smått så for vi ner igen och fikade i stället.
Några bilder från Kåkstaden i Malmberget.

















































På väg tillbaks till Gällivare så hittade vi på den lokala Yamaha handlaren där Putte passade på att införskaffa lite kedjespray och reparera sin kraschade blinkers.
















När vi kom tillbaks till Gällivare så käkade vi lunch på en jättebra Thaibuffé sen åkte vi tillbaks till stugan och passade på att njuta lite i det för tillfället vackra vädret.
















I morgon är det dags för allvaret igen och som vanligt planerar vi en tidig start i ett förhoppningsvis njutbart väder. Nu ställs kosan söderut med en lååång etapp på 54 mil med etappmål i Storuman. Ni får väl läsa om hur vi lyckas i morgondagens blogginlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar