måndag 14 juni 2010

Dag 4

Nu har vi kommit fram till målet för resan men vi har väl inte riktigt uppfyllt själva syftet med resan d.v.s. att ta oss hit på i stort sett bara grusvägar. Vädret har satt en del käppar hjulen men uppskattningsvis så har vi nog ändå kört nånstans mellan 50 och 60 % grusväg av dom 1595 km som vi avverkat.
Redan i går kväll beslutade vi oss för att korta av dagens etapp en bit och inleda dagen med att köra E45,an ca 16 mil först och sen köra in på rutten igen och det var nog ett klokt beslut eftersom vädret i dag har varit riktigt uselt, 7 grader och hällregn nästan hela vägen. Gissa om det blir kallt efter en sådär 5 mil eller så.
När vi så småningom kom in på vår önskade rutt så visade det sig att vägarna var oerhört svårkörda på grund av allt regn som vräkt ner. Vi gjorde ändå ett ärligt menat försök att bana oss fram genom leran och drivisen men när vi kom fram till Jockmock efter en del vedermödor så tog vi ett gemensamt beslut att fortsätta på E45 fram till Gällivare.
Vi fick i all fall nöjet att passera Polcirkeln på grusväg. Nöjet var väl i viss mån delat efter som Putte lyckades bromsa omkull sig 5 m norr om Polcirkeln och hamnade på huvudet i buskarna i diket. Putte klarade sig någorlunda i ett stycke och cykeln blev av med en blinkers samt repades en hel del på vänstersidan. Puttes skador är inte allvarliga utan inskränker sig till en öm axel och lite bucklor i självkänslan.
















Bilden ovan är tagen några minuter efter vurpan och som synes är humöret fortfarande gott.
















Så här kan det se ut efter Inlandsbanan en mil söder om Polcirkeln.
















Gårdagskvällen spenderades i Sorsele Campings eminenta grillkåta tillsammans med ett par kilo karrekotletter och tillhörande potatissallad.
































Inlandsbanan och Polcirkeln.
















Ruttläggaren Henrik vid Harsprånget.
Dagens noteringar: Dagsetapp 345 km, medel fart 77,7, vi har inte tankat ännu så förbrukningen vet jag inte än.
I morgon är det vilodag i Gällivare och det enda som är planerat är en tur upp till toppen på Dundret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar